Tuina

Bij tuina massage gaat het om in je lichaam een gebalanceerde en vrije stroom van de Qi (energie) te herstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen. Tuina massage is zeer effectief bij pijnbestrijding, stress- en vermoeidheidsklachten. Tuina wordt ook preventief gebruikt.

Bij tuina massage worden specifieke manipulaties toegepast op bepaalde acupunctuurpunten of lichaamszones waardoor de circulatie van qi van bloed wordt gestimuleerd. Dit gebeurt enerzijds door middel van specifieke handgrepen waarbij men met de handpalm, vingers, kneukels, vuist en elleboog invloed uitoefent op de huid, spieren, pezen en het gelaat. Anderzijds zijn er de mobilisaties en zachte manipulaties van de gewrichten. Door druk op bepaalde acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen) kan men zowel oppervlakkig gelegen problemen (weke delen letsels) als interne problemen aanpakken.

Hieronder een aantal aandoeningen waar tuina bij kan helpen:
• schouderproblemen, rug- en nekklachten, tenniselleboog, sportletsels enz.
• hoofdpijn, migraine, stress, sinusitis, abdominale klachten, bronchitis, reumatische klachten enz.

Voor informatie over de kosten kunt u terecht op onze tarieven pagina en voor het maken van een afspraak kunt u terecht op onze contactpagina. TuiNa-therapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering onder “Chinese Geneeswijzen”. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor vergoedingen.